Tarihi Aspendos (Belkız) Köprüsü
Description
Köprüçay nehri üzerinde, tarihte kendinden çokça bahsettirmiş olan tarihi köprülerden birisidir. Antalya-Alanya güzergâhında, Serik İlçesi yakınlarında Aspendos Antik Kenti yol ayrımından çok rahat görülmektedir. Köprü, Belkıs ya da Eski Köprü olarak da anılmaktadır.
Aspendos Köprüsü ilk olarak Roma döneminde inşa edilmiştir. Köprünün Roma dönemindeki hâli depremler sonucu yıkılmış ve daha sonra 13. yüzyılda Selçuklular tarafından eski köprünün kalıntıları üzerine yeni bir köprü yapılmıştır. Köprü, (1219-1236) tarihleri arasında, Antalya’nın Selçuklular için önemli olduğu dönemlerde Alaeddin Keykubat zamanında kıyıda ulaşımı sağlamak için tekrar yapılmıştır. Köprünün yapımında yakında bulunan Aspendos antik şehrinin yapılarına ait taşlar da kullanılmıştır. Tarihi köprü; 225 metre uzunluğunda bulunmakta araç trafiğine kapalı olarak yerli ve yabancı ziyaretçinin gezip gördüğü harika bir eser olarak ayakta durmaktadır.
Photo info

Tarihi Aspendos (Belkız) Köprüsü

Camera : Canon EOS 5D Mark III
Lens : Canon EF 24-105mm f/4L IS USM
Focal Length : 88mm
Shutter Speed : 35
Aperture : f22
ISO / Film : 50
Tags: Tarihi Aspendos (Belkız) Köprüsü köprüçay köprüsü tarihi aspendos köprüsü belkız köprüsü serik fotoğrafları antalya fotoğrafları manzara fotoğrafları tarihi yapıtlar uzun pozlama grafimx şahin erkmen
Report



  • Statistics
  • Likes40
  • Faves4
  • Views2517

Aktuelle Fotos des Mitglieds

DÜDEN ŞELALESİ / ANTALYA
DÜDEN ŞELALESİ / ANTALYA
DÜDEN ŞELALESİ / ANTALYA

Comments

Teşekkürler Orhan bey

Mehmet Şahin ERKMEN 04.03.2016 - 01:09
  • Delete All Notification