Photos of the week

Photos of the week

From now on it will be chosen weekly "Photos of the week". You can find them in the new application on the home page.


Likes
Sistemi zorlamak derken daha çok editörlerin üzerine gidiyorsunuz. İlle bir şeyleri zorlayacaksanız bunun için editör ödüllerinden evvel popülerlik ödülünü zorlayın. Sadece sitede çok aktif olduğu için sizin fotoğraflarınızdan daha iyi olmayan fotoğraflarla bu ödülü alan insanlar var burada malesef. Günde ne fazla 5-10 fotoğrafa puan veriyorsunuz dolayısı ile sizi geri dönüşlerde o denli az oluyor. Siz ana sayfadan başlayarak şöyle en az 6-7 sayfa fotoğrafı değerlendirin sonra yeniden görüşelim sizinle :)

Açıkçası ben bir ödül vereceğimde giriyorum top100 sayfasına ve zaten yüzlerce üye tarafından beğenilmiş fotoğraflar arasından seçim yapıyorum. Yani biz aslında kendi seçimlerimizi yaparken dahi genelin değerlendirmelerini de dikkate alıyoruz. Dolayısı ile editörleri zorlamak için önce üyelerin gönlünü fethetmek gerekiyor gibi :)

Ergin Üçüncü 27.12.2014 - 14:13
Fotoğraf siteleri diğer siteler gibi yanı döküman içerikli siteler gibi küçük serverlerde barınamıyorlar. Kendi bilgisayarınızdan pay biçin muhtemelen en fazla yeri fotoğraflar kaplıyordur. Dolayısı ile bu siteye her gün bir sürü fotoğraf yükleniyor ve server kapasiteside yüksek olması gerekiyor.

İşlerim nedeniyle ben şu günlerde çok aktif olamıyorum. Genel olarak kadrajlarınızı hatalı buluyorum zaten. O kazın sadece kafasını alsaydınız kabul edilebilirdi o kadraj ama vücudunun %90'ı kadrajdaysa geri kalan %10'da kadrajda olmalıydı. Tıpkı darvin biblosunun üst kısmını ve boğaz fotoğrafının üst kısmını o kadar sıfırdan almanız gibi. Onlarda hatalı kadrajlar daha fazla pay bırakılmalıydı. Gerçi sizin bakış açınıza göre bunlar hata değil ki sürekli bunu tekrarlıyorsunuz sonra ilgisizlikten şikayet ediyor ya da diğer fotoğraflara haketmedikleri puanlar verildiğini düşünüyorsunuz :)

Normalde ben takıntı yapmam arada sırada olabilir ama siz genel olarak sürekli fotoğraf yerine resim yazıyorsunuz. Meseleye hem sürekli sanatsal yaklaşıyorum tavırlarında bulunarak bu hatayı sürekli tekrarlamanız da doğru değil :)

Ergin Üçüncü 27.12.2014 - 13:21
Bence de iyi ki sizi fotoğraf anlayışınızda birisi seçmiyor :) Size göre sadece sizin fotoğraflarınızda sanat kokuyor gerisi boş :) Hem şu da var bu sitede her ay 1000 liralık maddiyatı ben ödüyorum düdüğü bu kadar çalma hakkım olsun dimi. Ama bana ortak olacak birisi varsa ben düdüğü veririm ona hatta bu siz bile olsanız :D

Ergin Üçüncü 27.12.2014 - 10:47
Benim kendime has kriterler Atilla bey. Sadece ben seçtiğim için sonuçta benim insiyatifimde olan bir ödül.

Ergin Üçüncü 27.12.2014 - 10:23
  • Delete All Notification